• partner

 • partner

 • partner

 • Homepage
 • >
 • Blog
 • >
 • MarkLogic maakt indruk tijdens de Computable Awards

Blog

 • MarkLogic maakt indruk tijdens de Computable Awards

  01.11.17 | Door: Lubbers De Jong

  Utrecht, 1 november 2017 – MarkLogic, de marktleider op het gebied van NoSQL databases voor enterprises, greep samen met de internationale IT-dienstverlener Endava net naast de Computable Award voor het ICT-project van het jaar in het MKB. Het digitaliseringsproject voor OAZ Subsidieadvies maakte wel veel indruk bij de jury door de snelle implementatie en de slimme toepassing van machine learning-technologie.

  De oplossing die Endava voor OAZ Subsidieadvies ontwikkelde, is het schoolvoorbeeld van een digitaal transformatieproject. Het aanvragen van subsidies gaat namelijk gepaard met de handmatige verwerking van heel veel papieren documentatie. Om dit proces radicaal te moderniseren gebruikte Endava een combinatie van optical character recognition (OCR), machine learning, natural language processing en de NoSQL-database van Marklogic. Het systeem werd op basis van Intelligent Process Management (IPM) ingericht, en stelde OAZ Subsidieadvies vervolgens in staat om alle documentatie rond subsidieaanvragen te digitaliseren, doorzoekbaar te maken en het  verwerkingsproces grotendeels te automatiseren. Al binnen twee weken bespaarde de organisatie hiermee 20 procent aan tijd en verhoogde de productiviteit binnen zes weken met 30 procent.

  “Ondanks dit resultaat, zijn wij toch heel trots om genomineerd te zijn voor deze Computable Award,” zegt Jurriaan Krielaart, Regional Director van MarkLogic. “Endava heeft met de MarkLogic NoSQL-database een indrukwekkend systeem ontwikkeld, waarmee een primair documentgedreven bedrijfsproces compleet getransformeerd is. Het spreekt misschien zoveel tot de verbeelding als 3D-printen of karten met augmented reality, maar OAZ Subsidieadvies kan met deze toepassing een ware digitale transformatie van het subsidielandschap ontketenen.”

  Administratieve rompslomp
  Met dank aan het project van Endava en Marklogic werden de bestaande bedrijfsprocessen van OAZ Subsidieadvies volledig vernieuwd. Door veel handmatig controlewerk te automatiseren, kunnen analisten nu hun tijd efficiënter besteden en 30 procent meer aanvragen verwerken. Bovendien opent het nieuwe mogelijkheden voor OAZ Subsidieadvies om instanties proactief te wijzen op aanvullende subsidiemogelijkheden.

  Krielaart: “Dit innovatieve systeem van Endava heeft in korte tijd zijn meerwaarde bewezen voor OAZ Subsidieadvies. Het systeem is in principe toepasbaar op elke organisatie die procesmatig afhankelijk is van papieren dossiers en documenten, zoals hypotheekverstekkers of overheidsinstanties. De unieke eigenschappen van MarkLogic zullen hier ook een cruciale rol spelen. Denk aan het in één database opslaan en doorzoekbaar maken van allerlei verschillende gegevensbronnen, deze gebruiken in de operationele processen, en bovendien de geavanceerde mogelijkheden om  specifieke informatie in documenten te beveiligen. Wij verwachten de komende jaren nog heel veel vergelijkbare projecten te doen met Endava!” 

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent