• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • Sophos Security Heartbeat™ en XG Firewall koppelen endpoints en netwerkapparatuur

  09.11.15 | Door: Yellow Communications

  Sophos levert als eerste leverancier synchrone beveiliging.

  Sophos introduceert met de Sophos Security Heartbeat™ in de Sophos XG-serie next-generation firewalls en UTM's de eerste synchrone beveiliging tegen complexe bedreigingen. Daarmee is Sophos de eerste security leverancier die er in slaagt endpoint beveiliging en netwerkbeveiliging met elkaar te laten communiceren. De nieuwe Security Heartbeat technologie laat next-generation firewalls en UTM’s informatie uitwisselen met next-generation endpoint security. Dit resulteert in snellere detectie van bedreigingen, automatische isolatie van geïnfecteerde devices en een snellere, doelgerichte respons op incidenten. Zo kan de Sophos XG Firewall real-time data afkomstig van Sophos endpoint protection gebruiken om toegang tot getroffen apparaten automatisch te beperken.

  Security Heartbeat vraagt geen aanvullende tools of beheerlagen en is standaard onderdeel van Sophos XG Firewall en Sophos Cloud-managed endpoint protection. De oplossing geeft organisaties van ieder formaat een beter wapen in handen tegen steeds geavanceerdere cyberaanvallen en bespaart kostbare tijd en middelen in de bestrijding van security-incidenten.

  “Vandaag heeft Sophos een belangrijke stap genomen in de volgende generatie securityproducten. Grote en kleine organisaties weten dat ze zowel endpoint- als netwerkbeveiliging nodig hebben – de twee fundamentele pijlers onder iedere IT-securitystrategie. Maar deze twee productsegmenten hebben veel te lang niet met elkaar kunnen communiceren – het waren onafhankelijke en geïsoleerde silo’s en dat beperkte hun effectiviteit en beheersbaarheid”, stelt Kris Hagerman, CEO van Sophos. “Sophos is de enige Gartner Leader die netwerk security technologie met endpoint security technologie verbindt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak. Dit vormt een synchrone beveiliging die zowel betere bescherming als betere beheersbaarheid biedt voor iedere organisatie.”

  Florian Brouwers, CEO bij GroupSecure BV, bevestigt de kracht van Sophos Security Heartbeat: “Wij zijn van mening dat dit een zeer nuttige toepassing is en de juiste visie op het sterk veranderende landschap van IT Beveiliging. Het slim met elkaar laten samenwerken van verschillende “point-oplossingen” geeft veel meer inzicht in de bedreigingen voor bedrijven. Met de komst van Security Heartbeat kunnen wij, met onze specialistische kennis, onze klanten nog beter ondersteunen bij het beveiligen van hun IT netwerk.”

  Hoe werkt de Security Heartbeat™?

  • Als een nieuwe, door Sophos beveiligde, endpoint aan het netwerk wordt toegevoegd, verbindt Security Heartbeat deze automatisch met de lokale Sophos XG Firewall, waarbij de endpoint agent onmiddellijk zijn gezondheidsstatus deelt.
  • Als de firewall verdacht verkeer opmerkt, of als een endpoint malware detecteert, wordt informatie over security en bedreigingen direct beveiligd gedeeld via de Security Heartbeat.
  • De endpoint agent rapporteert informatie over de bedreiging inclusief context zoals de computernaam, gebruikersnaam en betrokken processen.
  • De firewall kan automatisch actie ondernemen om het endpoint van het netwerk te isoleren, en aanvullende acties op het endpoint triggeren om risico’s te verkleinen en dataverlies te voorkomen.
  • Als een bedreiging is verwijderd, gebruikt de endpoint agent de Security Heartbeat om de herstelde gezondheidsstatus terug te koppelen aan het netwerk. Daarop wordt de reguliere dienstverlening naar het endpoint hervat.

   

  Features van de nieuwe Sophos XG Firewall:
  De Sophos XG Firewall is gebouwd op het fundament van Sophos' marktleidende UTM en next-generation firewalls en bevat bewezen technologie van Sophos en Cyberoam. De volgende nieuwe features zijn toegevoegd:

  • Network Security Control Center - Een innovatieve interface waarmee direct informatie over het netwerk en bedreigingen wordt weergegeven waardoor gebruikers snel actie kunnen ondernemen.
  • Unified Policy Model - Vereenvoudigd policy management met voorgeconfigureerde sjablonen voor zakelijke applicaties om configuratie te stroomlijnen.
  • Risico-analyse van gebruikers en apps - De App Risk Score functionaliteiten helpen risicovolle gebruikers en applicaties te identificeren.
  • User Threat Quotient - Beheer van gebruikers-regels op basis van bekend gedrag van een individu en het gezondheidsniveau van de computer of het mobiele apparaat dat ze gebruiken.
  • Sophos Firewall Manager - Een volledig uitgevoerd centraal beheer van meerdere firewalls. Dit is gratis voor Sophos partners en managed service providers.
  • Gecentraliseerd cloudbeheer - Sophos partners en MSP's kunnen meerdere Sophos XG Firewalls vanuit de cloud beheren door gebruik te maken van de nieuwe Sophos Cloud Firewall Manager.
  • Security Heartbeat - Deze unieke feature voegt de firewall en het endpoint samen. Het stelt beide in staat kennis te delen en verbetert de bescherming tegen complexe aanvallen.
  • Series van appliances - Een uitgebreide reeks van appliances met opties voor iedere klant, waaronder het nieuwe instapmodel XG 85(w) en de high-end XG 750 modellen.
  • Hardware flexibiliteit - Het besturingssysteem van de Sophos XG Firewall draait ook op bestaande Sophos SG en Cyberoam NG appliances.
  • Flexibiliteit in implementatie - Klanten kunnen ervoor kiezen dit alles als hardware, software of virtuele appliance in te zetten. Elke feature is op iedere vorm verkrijgbaar.

   

  De beschikbare modellen lopen uiteen van desktop appliances met geïntegreerde Wi-Fi tot rack-mount appliances voor het datacenter. Prijzen zijn beschikbaar op aanvraag bij een geautoriseerde Sophos partner.

trefwoorden

sophos |security |

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent