• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • Siemens Convergence Creators kiest voor Workday om HR-afdeling te moderniseren

  23.07.15 | Door: Yellow Communications

  Wereldwijd opererend communicatiebedrijf gaat nieuwe fase in en maakt snel groeiend werknemersbestand inzichtelijk met verhelderende analyses

  Workday, een vooraanstaand leverancier van cloudapplicaties voor financiën en human resources kondigt vandaag aan dat Siemens Convergence Creators, een toonaangevende leverancier van softwareoplossingen en service provider op het gebied van communicatie, media en technologie, heeft gekozen voor Workday Human Capital Management (HCM). Met deze cloudoplossing zal Siemens Convergence Creators in staat zijn om afscheid te nemen van een aantal on premise legacy-systemen en kan het de HR-organisatie migreren naar de cloud. Met slimme analyses uit het werknemersbestand wordt het technologische fundament gelegd waarmee de onderneming voortaan wendbaar en snel kan inspelen op de marktgroei. Daarnaast heeft Siemens Convergence Creators een sterke behoefte aan grotere efficiëntie en gestroomlijnde, afgeslankte processen.

  Siemens Convergence Creators was naarstig op zoek naar één nieuw, modern, overkoepelend en wereldwijd HR-systeem dat gemakkelijk aan te passen zou zijn aan veranderende omstandigheden en dat tegelijkertijd de betrokkenheid van medewerkers zou vergroten. Het nieuwe systeem zou op detailniveau een veel beter inzicht moeten geven in het werknemersbestand dat verspreid over tien verschillende landen werkzaam is.

  Siemens Convergence Creators heeft grootse plannen en verwacht met de software van Workday concreet het volgende te bereiken:

  • Een wereldwijd personeelssysteem dat het management in staat stelt om te beslissen op basis van één versie van de waarheid. Dankzij eenduidige personeelsinformatie zijn de planningen nauwkeuriger en kunnen managementbeslissingen sneller en beter onderbouwd worden genomen.
  • Toegang tot analytische tools en informatie die een beter inzicht verschaffen in de competenties en talenten van werknemers, waardoor lacunes in het werknemersbestand inzichtelijk worden en managers verbetertrajecten kunnen starten. Een intelligente zoekmachine spoort wereldwijd werknemers op met specifieke vaardigheden, zoals werknemers die zowel Frans spreken en over specifieke technische vaardigheden en kennis beschikken.
  • Standaardisering van alle HR-processen wereldwijd, gestroomlijnde processen die de groeiambities ondersteunen en die tot meer efficiëntie in de totale bedrijfsvoering leiden. Software die de onderneming niet alleen in staat stelt eenvoudig bedrijfsprocessen en arbeidstaken te configureren, maar ook eenvoudig is aan te passen aan gewijzigde ondernemingsdoelen en compliancevoorschriften.
  • Mobiele werknemers die volgens het principe van self service en met behulp van een eenvoudige, intuïtieve interface relevante personeelsinformatie kunnen raadplegen en zelf kunnen wijzigen vanaf elke willekeurige plek waar ze zich op dat moment bevinden. Werknemers kunnen voortaan zelf tijdregistratie bijhouden en verlof aanvragen via hun mobiele telefoon of tablet.
  • Profiteren van de nieuwste softwareverbeteringen en innovaties. Automatisch en op elk moment beschikken over de meest actuele softwareversies die automatisch vanuit de cloud door Workday worden geleverd.

   

  “We waren op zoek naar een modern HR-systeem dat onze toekomstige groei ondersteunt en zorgt voor betrokkenheid van al onze medewerkers. Kortom een toekomstbestendig systeem dat inspeelt op de behoefte aan een meer strategische HR-organisatie”, zo licht Dominik Löffler, wereldwijd vice president HR bij Siemens Convergence Creators de keuze voor Workday toe. “Met Workday krijgen we de beschikking over een HR-systeem waarmee we wendbaarder worden. De software bezorgt onze werknemers self service functionaliteit en de mogelijkheid om hun zaken mobiel te regelen. Tevens krijgen we de beschikking over realtime inzichten over ons werknemersbestand die ons in staat stelt betere beslissingen te nemen en onze klanten een betere dienstverlening aan te bieden.”

  “Met de keuze voor Workday breekt ook voor Siemens Convergence Creators een nieuw tijdperk aan. Ze krijgen de beschikking over een eigen, flexibeler HR-informatiesysteem dat sneller, visueler en transparanter is en hun groeiambities en expansiedrift optimaal ondersteunt”, zegt Chano Fernandez, president EMEA bij Workday. “Siemens Convergence Creators krijgt de tools en functionaliteiten waarmee ze hun werknemers op alle continenten beter kunnen laten functioneren. Het begrip personeelsbetrokkenheid binnen het concern krijgt hierdoor een hele nieuwe dimensie.”

trefwoorden

workday |siemens |cloud |

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent