• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • Ruckus verlegt Wi-Fi-grenzen met introductie van het eerste 802.11ac Wave 2 access point

  02.04.15 | Door: Yellow Communications

  Dankzij de multi-gigabit Wi-Fi-prestaties van de nieuwe Ruckus ZoneFlex R710 kunnen enterprises en serviceproviders steeds krachtigere en snellere draadloze capaciteit leveren 

  Ruckus Wireless lanceert vandaag het Ruckus ZoneFlex™ R710 access point (AP). Het is de eerste ‘Wave 2’ 802.11ac Wi-Fi access point op de markt dat multi-gigabit Wi-Fi-prestaties en een ongeëvenaarde capaciteit biedt.

  De nieuwe Ruckus ZoneFlex R710 is het eerste Wi-Fi access point dat alle nieuwe technologische mogelijkheden van de 802.11ac-standaard ondersteunt, waardoor gelijktijdige verzending van meerdere streams naar verschillende apparaten over dezelfde frequentie mogelijk is: het zogeheten multi-user multiple-input/multiple-output (MU-MIMO). Daardoor wordt het voor het access point voor het eerst mogelijk om met meerdere apparaten tegelijkertijd te communiceren en kan de opgetelde datadoorvoer oplopen tot ruim twee gigabit per seconde.

  Het stadsbestuur van San José (Californië), een stad aan de westkust van de Verenigde Staten met ruim een miljoen inwoners, is een van de eerste organisaties die de ZoneFlex R710 daadwerkelijk gaat inzetten. San José verwacht veel voordelen van de overstap naar de nieuwe 802.11ac Wave 2 technologie.

  “We merken dat de honger naar snellere en krachtigere draadloze capaciteit bijna niet meer te stillen is”, zegt Vijay Sammeta, Chief Information Officer van de City of San José. “We moeten ons gaan voorbereiden op apparaten en diensten die we nu nog niet eens kennen. Met Wave 2 kunnen we een voorschot op de toekomst nemen: daarmee kunnen we niet alleen de huidige vraag aan, maar hebben we ook het platform voor de toekomstige vraag, hoewel we die nu nog niet kunnen voorspellen. San José is al jaren beroemd om zijn Wickedly Fast Wi-Fi. Dankzij de Ruckus ZoneFlex R710 kunnen we die dienst naar een nog hoger niveau brengen. Het is simpelweg het beste Wi-Fi access point dat we ooit hebben ingezet, zelfs als je de multi-user MIMO-functionaliteit niet meerekent.” Sammeta vertelt ook dat na de installatie van de Ruckus ZoneFlex R710 de draadloze prestaties enorm verbeterden: “Bij laptops die een dubbele stream aankunnen overschreed de snelheid 445 megabits per seconde en bij single stream smartphones bereikte de verbinding een snelheid van ruim 200 megabits per seconde.”

  “De R710 is echt een buitengewone prestatie in engineering, het is een mijlpaal in onze branche”, zegt Spencer Hinzen, regional sales director Southern Europe bij Ruckus Wireless. “Met al het werk en alle innovatiekracht die we in de R710 hebben gestopt, laten we zien dat we daadwerkelijk wereldwijd marktleider zijn in de topklasse draadloze producten van nu en in de toekomst.”

  De unieke voordelen van BeamFlex™ van Ruckus
  Het Ruckus ZoneFlex R710 access point heeft een strakke en stijlvolle behuizing en ondersteunt maximaal vier spatial streams en 500 afzonderlijke gebruikers (clients). Daarbij is elke ZoneFlex R710 access point uitgerust met de door Ruckus ontwikkelde en gepatenteerde BeamFlex™+ adaptieve antennetechnologie. Die haalt de beste prestaties uit de Wave 2 802.11ac technologie door de antennedekking per client en per verzending te optimaliseren.

  Met vier mooi weggewerkte dual-band smart antennes kan de ZoneFlex R710 ruim 4.000 unieke antennepatronen creëren per uitzending, waarmee RF-interferentie met maximaal 15 dB kan worden verminderd en ook de co-channel interferentie kan worden verlaagd. De dubbelpolige smart antennes zorgen er ook voor dat de R710 zich automatisch aanpast aan de verplaatsing van mobiele clients, zoals smartphones en tablets. Daardoor verbeteren de uplink-prestaties en is de ontvangst op een ongeëvenaard niveau, zelfs bij zwakke signalen van mobiele clients.

  Dankzij BeamFlex+ biedt de ZoneFlex R710 ook een aanzienlijke verbetering in prestaties en bereik, de winst aan signaalsterkte loopt op tot 5dB en de opgetelde datadoorvoorsnelheid is ruim 2 gigabits per seconde (Gbps), 1,733 Mbps (@ 5 GHz) en 800 Mbps (@ 2.4 GHz). De ZoneFlex R710 is compatibel met eerder uitgebrachte Wi-Fi clients en kan als standalone Wi-Fi access point functioneren of als onderdeel van een centraal beheerd Ruckus Smart Wireless LAN (WLAN). Bovendien is de ZoneFlex R710 uitgerust met een tweetal gigabit Ethernet-poorten die gekoppeld kunnen worden voor piekcapaciteiten. De ZoneFlex R710 heeft daarbij de unieke eigenschap dat deze spatial multiplexing techniek het wisselen van adaptieve antennes en transmit beamforming ondersteunt. Daarmee zijn de Wi-Fi-prestaties en betrouwbaarheid altijd verzekerd. De ZoneFlex R710 biedt full 4x4:4 802.11ac functionaliteit met standaard 802.3af Power over Ethernet (PoE), zodat een upgrade van de bestaande netwerkonderdelen niet nodig is.

  Rendement op Wi-Fi
  De ZoneFlex R710 heeft een ingebouwde USB-poort waarmee Bluetooth Low Energy (BLE) beacons en andere Internet of Things (IoT)-apparaten gekoppeld kunnen worden. En dankzij de Ruckus SPoT™ location-based services (LBS) en analytics hebben Enterprises en serviceproviders alle mogelijkheden om met ‘rich analytics’ en location-based gebruikersservices een goed rendement te behalen op hun investeringen in openbare Wi-Fi gelegenheden.

trefwoorden

wi-fi |ruckus wireless |beamflex |

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent