• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • Ruckus maakt WiFi eenvoudiger voor kleine bedrijven met nieuwe architectuur zonder controllers

  06.10.15 | Door: Yellow Communications

  Ruckus Unleashed access points bieden superieure prestaties tegen lagere kosten met eenvoudiger beheer; speciaal ontwikkeld voor het beste WiFi-aanbod aan alle gebruikers op één locatie.

  Ruckus Wireless heeft vandaag Ruckus Unleashed access points gelanceerd, een nieuwe WiFi-architectuur zonder controllers die de kosten in onderhoud en gebruik verlaagt, tot 50 procent betere WiFi-prestaties1 levert en mede daardoor bij uitstek geschikt is voor zelfstandige winkeliers, horeca en kleinzakelijke omgevingen. Afzonderlijke controllers en aanschaf van licenties voor access points zijn niet nodig en dat verlaagt de initiële investeringskosten aanzienlijk. Het inregelen is bovendien erg gemakkelijk dankzij een vereenvoudigde webinterface waarmee men binnen 60 seconden het WiFi netwerk kan configureren. Ruckus Unleashed is per direct beschikbaar.

  Ruckus Unleashed is specifiek ontwikkeld om mkb’ers en kleine zelfstandigen te ondersteunen bij de verdere groei van hun onderneming. De oplossing is zeer klantvriendelijk, kostenefficiënt, ondersteunt een grote verscheidenheid aan mobiele apparaten en heeft nauwelijks IT-beheer nodig. Het mkb is wereldwijd een van de belangrijkste economische aanjagers; zo’n 65 miljoen kleine bedrijven zijn verantwoordelijk voor meer dan de helft van het aantal werknemers in de wereld (700 miljoen mensen)2. Een onderzoek van de Amerikaanse SMB Group laat zien dat 60 procent van de directeuren van kleine bedrijven mobiele oplossingen cruciaal vinden voor hun onderneming.

  “Ruckus Unleashed access points geven onder andere lokale winkeliers, lunchrooms, bibliotheken en restaurants gelijke kansen met het aanbod van hoogwaardige WiFi voor hun klanten en medewerkers, tegen veel lagere investeringskosten voor de ondernemer”, zegt Fred Voogt, regional salesmanager Nederland bij Ruckus Wireless. “We zijn erg blij dat we nu ook zelfstandigen en kleine ondernemingen betaalbare high performance WiFi kunnen bieden die makkelijk te installeren en onderhouden is.”

  Ruckus Unleashed is op dit moment verkrijgbaar in twee modellen Ruckus acces points – ZoneFlex™ R500 Unleashed en ZoneFlex R600 Unleashed, met een adviesprijs van respectievelijk $645 en $795. Beide access points leveren de beste WiFi-prestaties in de branche en hebben een groot bereik waarmee het mogelijk is om tot wel 512 apparaten binnen één netwerk tegelijk te verbinden. Unleashed acces points hebben de Smart WiFi technologie waar Ruckus zo bekend mee geworden is, mede vanwege gepatenteerde grensverleggende technologieën als:

  - BeamFlex™ adaptieve antennetechnologie

  - ChannelFly™ adaptieve kanaalselectie op basis van best beschikbare capaciteit 

  - ZeroIT™ automatische configuratie van het gebruikersapparaat  

  - Dynamic pre-shared keys™ WiFi-beveiliging

  Speciaal voor onder andere winkels en horecagelegenheden bieden deze Ruckus Unleashed access points snelle en betrouwbare WiFi breedbandverbindingen, waar bezoekers via eenvoudige gasttoegang direct op kunnen aanhaken met hun mobiele apparaten. Een heel gebruiksvriendelijke selfservice module biedt de ondernemers inzicht in het WiFi-gebruik van de bezoekers. Daarmee kunnen ze eenvoudig zelf – zonder inzet van IT-personeel – het WiFi-gemak voor medewerkers en bezoekers optimaliseren. Bij uitbreiding kunnen de ondernemingen eenvoudig meer WiFi access point inzetten – de prestaties komen meteen op een hoger niveau zonder dat het netwerk opnieuw geconfigureerd moet worden.

  De Unleashed access points hebben ingebouwde controllerfuncties, vergelijkbaar met de ZoneDirector™ controllers van Ruckus, inclusief ‘user access controls’, gastnetwerkmogelijkheden, geavanceerde WiFi-beveiliging en traffic management. Met Ruckus Unleashed is het mogleijk een aaneengesloten netwerk te beheren met tot wel 25 access points. Als de onderneming verder wil uitbreiden naar meer acces points of gebruikers dan biedt Ruckus een eenvoudige migratieroute naar WiFi met controllers, waarbij dezelfde WiFi access points gebruikt kunnen worden.

trefwoorden

ruckus wireless |

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent