• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • Ruckus lanceert SmartZone-platform

  20.05.15 | Door: Yellow Communications

  Nieuw ecosysteem van Ruckus optimaliseert het gebruikscomfort van Wi-Fi en biedt ondernemingen en serviceproviders een sterke en veerkrachtige netwerkinfrastructuur

  Ruckus Wireless heeft zijn nieuwe SmartZone™ platform gelanceerd; een vooruitstrevend ecosysteem van nieuwe Ruckus Smart Wi-Fi producten en technologie voor grote bedrijven en serviceproviders die betrouwbare en high-performance Wi-Fi willen leveren. Het platform biedt hen bovendien de mogelijkheid om te blijven voldoen aan de steeds hogere eisen van de netwerkinfrastructuur.

  Het Ruckus SmartZone platform biedt een eenduidige en gestandaardiseerde software-architectuur voor alle (W)LAN-controllers, zowel voor fysieke, lokale omgevingen als voor gevirtualiseerde. Dit nieuwe Wi-Fi platform biedt een enorme mate van flexibiliteit: er kan opgeschaald worden van één tot en met 300.000 apparaten; het is geschikt voor een of meerdere afnemers en voor ‘Wi-Fi-as-you-grow’: het netwerk kan meegroeien en zich aanpassen aan veranderende vraag of omstandigheden.

  Het nieuwe SmartZone platform omvat en ondersteunt alle Ruckus ZoneFlex™ indoor en outdoor access points (APs) en wordt aangestuurd door een serie van Ruckus on-premises en virtuele controllers, zoals:

  - de nieuwe Ruckus SmartZone 100 WLAN controller – de meest betaalbare, meest schaalbare, veerkrachtige en best presterende WLAN controller in zijn categorie. De Ruckus SmartZone 100 ondersteunt maximaal 25.000 clients per apparaat, met een datadoorvoer tot wel 10 Gbps en kan vanaf één plek 1.024 Ruckus ZoneFlex™ access points beheren, en geclusterd 3.000 APs en 60.000 clients. De controller is eenvoudig te integreren met de bestaande infrastructuur van netwerk, beveiliging en authenticatie en te configureren via een gebruiksvriendelijke webwizard. Ruckus ZoneFlex APs detecteren automatisch de SmartZone 100 en worden ook automatisch geconfigureerd. De SmartZone 100 biedt WLAN-breed dubbele beveiliging, RF- en locatiemanagement via een enkel, betaalbaar en makkelijk te gebruiken WLAN-systeem.

  - de nieuwe Ruckus virtual SmartZone (vSZ) gevirtualiseerde WLAN controller – speciaal ontwikkeld voor grote bedrijven, multinationals en serviceproviders die kiezen voor de voordelen en schaalbaarheid van Software Defined Networking (SDN). De Ruckus virtual SmartZone is bovendien ontworpen om de nodige flexibiliteit op te leveren dankzij Network Functions Virtualization (NFV). Er zijn twee configuraties: de Ruckus vSZ-E, voor single tenant modus en de vSZ-H voor multi-tenant modus. Met een vSZ cluster is het mogelijk om 30.000 APs en 300.000 Wi-Fi clients te ondersteunen.

  - Ruckus SmartCell™ Gateway (SCG) 200 – de meest schaalbare fysieke en lokale WLAN controller die verkrijgbaar is. De Ruckus SCG 200 ondersteunt per apparaat tot 10.000 access points en 100.000 clients (met een capaciteit tot 20 Gbps) in een geclusterde architectuur. Het is bovendien het enige platform met 3GPP-gatewayfuncties. Daardoor kunnen mobiel-netwerkoperators (MNOs) en managed-serviceproviders (MSPs) Ruckus Smart Wi-Fi in hun bestaande mobiele kern integreren, waarbij extra infrastructuurdiensten als authenticatie en facturering direct inzetbaar zijn. De Ruckus SCG 200, wereldwijd al vele malen succesvol geïmplementeerd bij klanten, biedt zowel WLAN controller functies als WLAN gateway functies.

  SmartZone: slimme Wi-Fi nu en in de toekomst

  Het SmartZone ecosysteem biedt prestaties, flexibiliteit en high-performance Wi-Fi op carrier-niveau dat makkelijk meegroeit met grote ondernemingen en serviceproviders. Die hebben nu de keuze uit verschillende fysieke en virtuele platforms die het beste bij hun behoefte passen; met data-tunneling voor betere beheerbaarheid of zonder data-tunneling voor meer efficiency.

  Voor grote multinationals, ondernemingen en serviceproviders biedt de Ruckus SmartZone technologie een groot aantal voordelen en functies, zoals:

  - Veerkracht – kostenefficiëntie, enorme schaalbaarheid, active-active controllerclustering, verlengde AP-levensduur, op afstand inzetbaar;

  - Innovatie – Next-gen Zero-IT met Hotspot 2.0, social inlog met Google en Facebook en Ruckus ChannelFly™ technologie, het intelligente systeem om automatisch de best presterende kanalen te gebruiken;

  - Beheerbaarheid – multi-tenant en multi-site, enkel dashboard voor eenvoudig beheer van een hele cluster, 30 dagen datarapportage en opslag, de mogelijkheid om licenties in de hele SmartZone controller-series te kunnen delen en RESTful /JSON API.

  - Capacity Based Client Admission Control – dit systeem wijst bandbreedte toe op basis van de capaciteit en is speciaal ontworpen om klanten ook bij enorme druk op het access point gebruikscomfort te geven en per klant een minimale bandbreedte te kunnen bieden.

  - Wi-Fi Gateway functies – met de on-premises Ruckus SCG 200 en/of de virtual SmartZone WLAN controller is het mogelijk om een directe integratie te realiseren met de mobiele packet core op basis van SaMOG per 3GPP Release 11 standaarden, voor vertrouwde WLAN-toegang. Dit biedt toegevoegde waarde voor met name serviceproviders die gebruik willen maken van Hotspot 2.0 Release 2.

trefwoorden

wi-fi |ruckus wireless |

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent