• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • Ruckus kondigt CloudManager voor Xclaim aan

  27.05.15 | Door: Yellow Communications

  Configureer en monitor Wi-Fi access points op afstand vanaf een eenvoudig te bedienen dashboard en ervaar de intuïtieve cloudgebaseerde interface

  Ruckus Wireless kondigt CloudManager voor Xclaim aan. Met dit nieuwe dashboard, dat zonder abonnementskosten als een clouddienst wordt aangeboden aan huidige en nieuwe klanten van de Xclaim-productlijn, is het mogelijk om Wi-Fi access points (APs) uit het Xclaim-assortiment te beheren, die zowel binnenshuis als buiten in de openbare ruimte zijn geïnstalleerd.

  Het nieuwe scherp geprijsde Xclaim-assortiment bestaat uit volwaardige Ruckus Wireless producten die in 2014 door Ruckus als apart merk in de markt zijn gezet. De nieuwe productlijn access points fungeert als instapmodel en werkt zonder controller. Met Xclaim speelt Ruckus Wireless in op de behoefte bij ondernemers die op zoek zijn naar een betaalbare en krachtige Wi-Fi-oplossing. Xclaim biedt veel meer dan de uitgeklede, vaak slecht functionerende consumentenoplossingen. De productlijn kan zich meten met de hoger in de keten gepositioneerde Ruckus Smart Wi-Fi-oplossingen, die echter gespecialiseerde IT-specialisten vereisen die kleinere bedrijven meestal niet in huis hebben.

  CloudManager voor Xclaim maakt gebruik van de befaamde Amazon cloud die het mogelijk maakt wereldwijd dezelfde beheerdiensten te leveren voor de Xclaim access points. De voordelen zijn legio zoals:

  Bediening op afstand – De CloudManager is te benaderen via elke willekeurige verbinding: bekabeld, via Wi-Fi of via een mobiele internetverbinding van een telecomprovider. Beheerders hebben overal met slechts één muisklik veilig toegang tot de beheeromgeving van een Xclaim access point. Het maakt niet uit of ze vanuit kantoor, huis of onderweg inloggen.

  Meerdere vestigingen – Met behulp van een eenmalige inlogprocedure is het mogelijk om met de CloudManager een of meerdere locaties tegelijkertijd te beheren. Het maakt daarbij niet uit of de ondernemer beschikt over één locatie of meerdere locaties met een of meerdere Xclaim access points. CloudManager visualiseert alle relevante informatie op één dashboard.

  Schaalbaarheid – CloudManager is in staat om een ongelimiteerd aantal Xclaim access points te ondersteunen. Het kan daarbij gaan om één enkele locatie met één access point, of om duizenden locaties met meer dan 100 access points per locatie. CloudManager geeft de beheerders een eenduidig en helder overzicht.

  Historisch overzicht analyses en rapportages – CloudManager bewaart de historische gegevens van de Xclaim access points gedurende een week. Deze gegevens kunnen op elke moment worden geraadpleegd. Aanvullend kan CloudManager rapporten genereren die volgens een vaste indeling worden samengesteld. De rapporten kunnen worden gedownload en via de e-mail naar externe partijen worden verstuurd, waardoor wekelijks inzicht wordt gegeven in de netwerkprestaties.

  Toegang via elk willekeurig apparaat – CloudManager maakt gebruik van een interface via een webbrowser zodat de portal kan worden bekeken op elke willekeurige smartphone, tablet, pc of Mac. De gebruikersinterface is zo ontworpen dat de scherminstellingen automatisch worden aangepast aan het type mobiele apparaat. Hierdoor is de gebruikservaring altijd optimaal en wordt de flexibiliteit voor het beheren van Xclaim access points maximaal benut.

  Achterwaartse compatibiliteit – CloudManager is compatibel met alle eerdere versies van de Xclaim access points. Tot op heden hebben Xclaim-klanten hun access points beheerd met behulp van de gratis te downloaden, speciaal ontwikkelde, exclusieve app Harmony for Xclaim, die zowel op het mobiele besturingssysteem iOS als Android werkt. Bestaande en nieuwe klanten kunnen Harmony for Xclaim blijven gebruiken, of ze kunnen voor het beheer zonder extra kosten overstappen op de nieuwe CloudManager.

  Geen abonnementskosten – Afgezien van de reguliere kosten die gepaard gaan met de aanschaf van de Xclaim APs, zijn er geen initiële investeringen of maandelijkse, kwartaal of jaarlijkse abonnementskosten gemoeid met de CloudManager. CloudManager draait automatisch mee in de software upgrade-programma’s van het Xclaim-assortiment. Ook de bestaande service- en onderhoudsforums zijn kosteloos te raadplegen.

  Fred Voogt, regional sales manager Nederland bij Ruckus Wireless: “CloudManager is een belangrijke strategische opwaardering van ons Xclaim-portfolio. We hebben inmiddels hele goede feedback gekregen naar aanleiding van onze lancering van Xclaim afgelopen herfst. De kwaliteit en de prestaties van de Xclaim access points worden goed beoordeeld door de klanten. De introductie van de CloudManager geeft nu een nieuwe belangrijke impuls aan het beheer van de access points. Hiermee spelen we in op de dringende behoefte bij partners en klanten die meer flexibiliteit eisen. Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe portal er zeker aan bij zal dragen dat Xclaim verder zal worden omarmd in een marktsegment dat naarstig op zoek is naar een robuuste, betaalbare Wi-Fi-oplossing die topprestaties levert.”

  “De opkomst van draadloze LAN-oplossingen die vanuit de cloud zijn te beheren, zet veel netwerkmanagers van grote ondernemingen aan het denken. Ze overwegen hoe ze maximaal kunnen profiteren van dergelijke nieuwe architecturen”, zo signaleert Rohit Mehra, vice president Network Infrastructure bij IDC. “Met de toenemende eisen die worden gesteld aan netwerken en applicaties van ondernemingen komt een vanuit de cloud te beheren WLAN nu ook binnen het bereik van kleine en middelgrote bedrijven. Denk in dit verband ook aan nevenvestigingen die onderdeel uitmaken van een groter concern. Beheerders van netwerken die voor investeringskeuzes staan zouden Xclaim, inclusief CloudManager, als serieus Wi-Fi-alternatief in ieder geval in het beslissingsproces moeten meenemen.”

  Verkrijgbaarheid
  CloudManager voor Xclaim zal naar verwachting eind juni 2015 verkrijgbaar zijn. Nieuwe of bestaande klanten kunnen nu al ervaring met de portal opdoen via het open-beta programma, door te klikken op de knop “join beta program” op de Xclaim website http://www.xclaimwireless.com. Producten uit het Xclaim-assortiment, waaronder de Xclaim indoor access points Xi-1, Xi-2 802.11n en Xi-3 802.11ac, en de Xclaim Xo-1 802.11ac access points voor toepassingen buitenshuis, zijn beschikbaar via een wereldwijd netwerk van distributiepartners en resellers verspreid over meer dan 120 landen.

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent