• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • Ruckus introduceert als eerste virtuele data plane voor WiFi

  06.11.15 | Door: Yellow Communications

  Virtual SmartZone biedt nu een multi-plane NFV-architectuur;  dat verbetert flexibiliteit, kostenverhouding en prestaties voor grote WiFi-netwerken.

  Ruckus Wireless levert vanaf vandaag als eerste in de branche een virtuele data plane voor WiFi waarmee het dataverkeer bij grote draadloze netwerken gescheiden wordt van controller verkeer. Dat biedt carriers en organisaties maximale flexibiliteit bij de uitrol van netwerken. Flowmanagers op de netwerken helpen de verschillende datastromen te beheren en zo kunnen kosten en prestaties precies afgestemd worden op de behoefte en wensen van de gebruikers.

  De nieuwe software - Virtual SmartZone™ Data Plane (vSZ-D) – werkt met de Virtual SmartZone controllers van Ruckus, het softwaresysteem voor het beheer van draadloze netwerken. In minder dan een jaar tijd heeft Virtual SmartZone al een stevige marktpositie opgebouwd: met op dit moment ruim 700 klanten in productienetwerken die in totaal meer dan 200.000 access points aansturen. Virtual SmartZone is dan ook een van de voorlopers op het gebied van network function virtualization (NFV). NFV is een initiatief om netwerkdiensten die nu nog door hardware uitgevoerd worden, te virtualiseren.

  Virtual SmartZone Data Plane biedt een kostenefficiënte en flexibele manier om gebruikersdata bij elkaar te brengen voor specifieke toepassingen of vanuit het oogpunt van het veiligheidsbeleid. Normaal gesproken leidt het bundelen of tunnelen van data tot hogere kosten en mindere prestaties. vSZ-D is vanaf nu beschikbaar als uitbreiding op de bestaande Ruckus Virtual SmartZone controllers in twee versies: de ‘high scale’-versie (vSZ-H) voor carriers en grote organisaties en de ‘essential’-versie (vSZ-E) voor middelgrote en grote organisaties.

trefwoorden

wifi |ruckus wireless |

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent