• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • Radio 538 kiest voor Wi-Fi van Ruckus Wireless

  10.04.15 | Door: Yellow Communications

  Het kantoor van Radio 538 in Hilversum is door Go2Solutions voorzien van een kwalitatief hoogwaardig Wi-Fi-netwerk. Hierbij heeft men gekozen voor Smart Wi-Fi van Ruckus Wireless om personeel en gasten overal in het pand een betrouwbare en veilige Wi-Fi-verbinding met voldoende bandbreedte aan te kunnen bieden.

  In 2013 heeft Radio 538 de stap naar het nieuwe werken gemaakt. Hierbij bleek dat de bestaande Wi-Fi infrastructuur niet meer voldeed, doordat Radio 538 als audio- en mediabedrijf veelal gebruik maakt van grote geluids- en videobestanden. Dit vormde een te grote belasting voor de toenmalige Wi-Fi-infrastructuur, waardoor men op zoek ging naar een meer stabiele oplossing. Hierbij werkte Radio 538 nauw samen met Go2Solutions om de juiste keuze voor het nieuwe Wi-Fi-netwerk te maken. Met hun kennis op het gebied van Wi-Fi en de verschillende Wi-Fi-aanbieders in de markt, ondersteunden zij het IT-team van Radio 538 bij het in kaart brengen van de wensen en eisen.

  Smart Wi-Fi
  Een van de redenen om voor Ruckus Wireless te kiezen is de doorvoersnelheid die behaald kan worden met de access points. Door gebruik te maken van gepatenteerde Smart Wi-Fi antennetechnieken wordt het signaal continu geoptimaliseerd om gebruikers zo goed mogelijk te bedienen. Dit komt de dekking en de capaciteit van het Wi-Fi-netwerk ten goede. Doordat het netwerk centraal beheerd wordt door de ZoneDirector WLAN Controller kunnen de access points elkaar bij onverhoopte uitval ondervangen. Hierdoor kan maximale betrouwbaarheid van het netwerk worden gegarandeerd.

  Bij de inrichting van het netwerk is ervoor gekozen om gebruik te maken van de ZoneFlex 7982 dual-band 3×3:3 MIMO access points. Deze access points bieden een maximale doorvoersnelheid van 900 Mbps voor voldoende bandbreedte. Om het hele pand dekkend te maken, zijn er 20 ZoneFlex 7982’s geïnstalleerd, allen gevoed via Power-over-Ethernet (PoE) om extra bekabeling voor de stroomtoegang te besparen.

  Het netwerk wordt centraal beheerd door de ZoneDirector 3025 WLAN controller. De ZoneDirector stuurt alle access points aan waardoor deze elkaar kunnen ondervangen wanneer er één niet functioneert. Hierdoor is het voor gebruikers mogelijk om soepel van het ene naar het andere access point te schakelen wanneer zij door het pand lopen. Doordat gebruik wordt gemaakt van een redundante ZoneDirector wordt maximale betrouwbaarheid op het netwerk geboden, ook wanneer een van de controllers onverhoopt uitvalt.

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent