• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • PA Consulting Group en The Carlyle Group kondigen akkoord aan over toekomstige samenwerking

  30.09.15 | Door: Yellow Communications

  Investering zal de groei en internationale expansie in Amerika, Europa en het Midden-Oosten aanjagen.

  PA Consulting Group (PA) en internationale vermogensbeheerder The Carlyle Group kondigen vandaag een overeenkomst aan waarbij Carlyle een meerderheidsbelang van 51 procent in PA neemt. PA wordt gewaardeerd op 1 miljard USD. De overeenkomst zal naar verwachting in december 2015 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring en instemming door de aandeelhoudersvergadering in november 2015.

  PA is een internationaal consulting, technologie en innovatie bedrijf dat sinds 1943 wereldwijd bedrijven en overheden adviseert en ondersteunt. PA heeft voor, tijdens en na de financiële crisis indrukwekkende resultaten gerealiseerd en heeft een ambitieuze groeistrategie in Europa, Amerika en het Midden-Oosten. PA kan door de samenwerking met Carlyle zijn succes verder uitbouwen en verdere groei versnellen. PA’s onafhankelijkheid, huidige cultuur, merk en waarden zullen behouden blijven. Ook het principe van employee ownership zal worden gecontinueerd.

  De financiering geschiedt door Carlyle Europe Partners IV (CEP IV), een Europees investeringsfonds. CEP IV heeft ook andere deelnames in Europese bedrijven.

  Alan Middleton, CEO van PA Consulting, zegt: "PA helpt klanten over de hele wereld al meer dan 70 jaar het verschil te maken. Het wereldwijde netwerk van Carlyle, hun zakelijke contacten en ervaring met fusies en overnames zullen ons bij het realiseren van verdere en snellere groei ondersteunen. Wij zullen vanuit een onafhankelijke positie onze klanten blijven ondersteunen en de hoge kwaliteit en innovatie blijven leveren die onze klanten van ons gewend zijn”.

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent