• partner

 • partner

 • partner

Kennisartikel

 • Nieuwe Risk Media Monitoring-oplossing LexisNexis

  13.02.17 | Door: Yellow Communications

  LexisNexis Entity Insight is een proactieve risicobeheersingstool op basis van PESTLE-analyse. Deze tool helpt professionals die zich bezighouden met procurement, de supply chain en compliance om alert te blijven op mogelijke bedrijfsrisico's. LexisNexis Business Insight Solutions (BIS), toonaangevend in content en technologische oplossingen, lanceert vandaag LexisNexis Entity Insight. Deze media monitoring-oplossing controleert leveranciers en externe partners met behulp van marktinformatie en betrouwbare nieuwsbronnen, die vaak niet voor iedereen toegankelijk zijn via internet. Zo krijgen ondernemingen een goed inzicht in de reputatie-, regelgeving-, financiële- en strategische risico's.

  LexisNexis Entity Insight speelt in op de grotere risico's waarmee ondernemingen worden geconfronteerd vanwege complexe, wereldwijde toeleveringsketens, externe zakelijke relaties en het snel veranderende compliance-landschap. De oplossing maakt een betere anticipatie op en beheersing van risico's gerelateerd aan leveranciers en externe partners mogelijk, in aanvulling op conventionele kredietscores. De oplossing is gebaseerd op een gepatenteerd score algoritme op basis van de gangbare PESTLE-analyse (Politiek, Economisch, Sociaal-cultureel, Technologisch, Legal en Ecologisch). Ondernemingen kunnen de PESTLE-scores afstemmen op hun eigen risicobeheer om relevante resultaten te waarborgen en tijdig potentiële risico's te signaleren.

  Resultaten uit de continue risk media monitoring worden eenvoudig geïntegreerd in Supply Chain Management (SCM), Customer Relationship Management (CRM) en andere interne systemen via RSS-feeds. Bovendien maakt LexisNexis Entity Insight gebruik van kleurcodes voor dreigingsniveaus - hiermee hebben medewerkers binnen de gehele onderneming direct inzicht in de risico's en wordt proactieve besluitvorming gestimuleerd. 

  Door potentiële risico's inzichtelijker te maken – van natuurrampen en productherroepingen tot gewijzigde regelgeving, omkoping, corruptie, financiële criminaliteit of moderne slavernij – helpt LexisNexis Entity Insight ondernemingen om bijna realtime beslissingen te nemen over belangrijke leveranciers en externe partijen om verstoring van de supply chain of bredere bedrijfsprocessen zoveel mogelijk te beperken. 

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent