• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • Juniper Networks en Ruckus Wireless bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van krachtige, schaal

  24.06.15 | Door: Yellow Communications

  Combinatie van beproefde vaste en draadloze producten resulteert in netwerkoplossingen van carrier-kwaliteit.

  Juniper Networks, leider in netwerkinnovatie, en Ruckus Wireless, wereldwijd leverancier van geavanceerde draadloze systemen, maken vandaag bekend dat ze een technologische samenwerking zijn aangegaan. Het doel is om vaste en draadloze netwerkoplossingen met een open karakter te ontwikkelen voor overheidsinstellingen, grote ondernemingen en onderwijsinstellingen. De bedrijven werken samen aan de ontwikkeling van geïntegreerde vaste en draadloze oplossingen. Zij zullen gezamenlijk inspringen op wereldwijde ‘go to market’-kansen, om middelgrote en grootzakelijke klanten te laten profiteren van prestaties, veerkracht en schaalbaarheid van carrier-kwaliteit.

  Gartner voorspelt dat de wereldwijde investeringen in WLAN-apparatuur zullen groeien van 5,3 miljard dollar in 2015 naar een niveau van 7,8 miljard in 2019. Volgens Ruckus en Juniper Networks is deze stijging met name te wijten aan werknemers die voor hun werk een beroep doen op draadloze apparatuur en cloud-applicaties. Hierdoor komen de netwerkprestaties en bandbreedte verder onder druk te staan, van de draadloze access points tot de kern van het netwerk. Organisaties hebben daardoor behoefte aan flexibele en veilige oplossingen waarin vaste en draadloze technologie zijn geïntegreerd.

  Belangrijkste nieuwsfeiten
  Met een krachtige track record in open, op standaarden gebaseerde oplossingen van carrier-kwaliteit, zijn Juniper Networks en Ruckus Wireless gepositioneerd om ruimschoots te voldoen aan de unieke eisen van campusnetwerken. Hun technologische samenwerking heeft ten doel om netwerken flexibeler te maken en de Total Cost of Ownership voor organisaties terug te dringen.

  Krachtige prestaties en schaalbaarheid: De combinatie van Ethernet-switches uit de Juniper Networks® EX-reeks met de access points Ruckus ZoneFlex en het SmartZone (SZ)-beheerplatform voor draadloze verbindingen resulteert in oplossingen van carrier-kwaliteit die voor een groot aantal bedrijfsomgevingen geschikt zijn. Gebruikers kunnen hun netwerk eenvoudig uitbreiden als hun bedrijfsbehoeften daarom vragen.
   

  Vereenvoudigd, geautomatiseerd en veilig netwerkbeheer: De Ruckus Wireless 3+1 SmartZone-clustering en de Virtual Chassis-technologie van Juniper zorgen ervoor dat er minder vaste en draadloze apparaten nodig zijn voor beheer- en automatiseringsdoeleinden en waarborgen optimale beschikbaarheid. Junos® Space Network Director van Juniper Networks zorgt voor overzicht op en beheer van de switching-infrastructuur. Dit biedt organisaties eenvoudiger grip op hun groeiende netwerken en nieuwe netwerkservices. Controle van de netwerktoegang op basis van 802.1x-authenticatie staat garant voor uitgebreide beveiliging van de Ruckus Smart WiFi en de switches uit de EX-reeks van Juniper. Ruckus biedt simpele en veilige inrichting en onboarding voor BYOD-omgevingen, terwijl de Juniper Networks SRX Series Services Gateways voorzien in geavanceerde firewall-functionaliteit.
   

  Oplossingen op basis van open standaarden: De samenwerking bouwt voort op het Open Converged Framework van Juniper. Beide bedrijven zullen gebruikmaken van open, op standaarden gebaseerde hardware en software. Zo kunnen zij de investeringen van hun klanten beschermen tijdens de verdere ontwikkeling van hun vaste en draadloze netwerken.

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent