• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • Gratis WiFi voor 1,3 miljoen bezoekers Gentse Feesten

  14.07.15 | Door: Yellow Communications

  Draadloze verbinding in Gentse binnenstad via Ruckus access points

  Dit jaar zijn naar verwachting bijna 1,3 miljoen bezoekers van 17 tot 26 juli te gast bij de Gentse Feesten, een van de grootste culturele festivals in Europa. Voor het eerst kunnen de bezoekers gebruik maken van gratis draadloos internet. Op elf festivallocaties in de binnenstad heeft wireless expert Citymesh met Ruckus access points gezorgd voor een dekkend WiFi-netwerk.

  Citymesh heeft een eigen 3,5 GHz frequentie en legt daarmee een rechtstreekse (1 Gb) verbinding tussen het glasvezelnetwerk en de Ruckus access points. Het gratis draadloze netwerk wordt gerealiseerd dankzij ondersteuning van de stad Gent. Op elk van de elf pleinen zet Citymesh 4 Ruckus access points in. Bezoekers kunnen inloggen via social media en krijgen dan via online stadsgids.

  Citypath gratis toegang tot het internet. Citymesh is specialist in het realiseren van WiFi-diensten op plekken met grote afstanden en veel gebruikers, zoals steden, vakantieparken en expohallen.

  “We kiezen bewust voor de inzet van Ruckus-apparatuur”, zegt Freek Pauwels van Citymesh. “Het gaat om een enorm festivalterrein (ruim 750.000 m2) met in totaal bijna anderhalf miljoen bezoekers die allemaal moeten kunnen inloggen. Gemiddeld 130.000 per dag en op topdagen 200.000. Met zulke aantallen en hoge eisen is Ruckus de aangewezen partij. Als Ruckus het niet kan, dan kan niemand het.”

  Behalve dat de Gentse Feesten haar bezoekers nu gratis internet kan bieden, biedt de service ook de mogelijkheid om de bezoekersstromen in kaart te brengen. Alle ingelogde mobiele apparaten geven een goed beeld van de bewegingen van de bezoekers op elke dag en elk tijdstip. Die data is bijzonder waardevol voor de festivalorganisatie en voor bijvoorbeeld de hulpdiensten. Meer informatie over de Gentse Feesten op www.gentsefeesten.gent. 

trefwoorden

wi-fi |ruckus wireless |

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent