• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • Global Conference on Cyberspace verloopt veilig dankzij ‘digitale wasstraat’

  20.04.15 | Door: Yellow Communications

  Vorige week vond in het World Forum in Den Haag de vierde Global Conference on Cyberspace (GCCS) plaats. ASP4all Bitbrains verzorgde in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken de hosting van de GCCS2015.com website, de registratiemodule en de mobiele app. Deze veeleisende maar eervolle opdracht werd ASP4all gegund omdat het bedrijf vorig jaar ook al naar volle tevredenheid de hosting had verzorgd voor de prestigieuze Nuclear Security Summit 2014.

  Ministers, bedrijven, wetenschappers en maatschappelijke organisaties van over de hele wereld kwamen de afgelopen twee dagen bij elkaar in het World Forum om afspraken te maken over een vrij, open en veilig internet. Gemeente Den Haag, ASP4all Bitbrains en tal van andere partijen uit het overheidsnetwerk waren tijdens de GCCS daarom extra alert op mogelijke veiligheidsissues en cyberaanvallen door internetcriminelen. De partijen hadden aanvullende maatregelen genomen om de computersystemen te beschermen tijdens de conferentie. Ook zijn er in de aanloop naar de GCCS extra security checks geweest. Tijdens het congres was sprake van permanente monitoring van afwijkende gedragingen op het internet gericht op de ‘digitale assets’ van de organisatie van de GCCS2015.

  Jeroen van der Meer, CTO bij ASP4all Bitbrains, maakt enkele uren na de sluitingsceremonie van de GCCS de balans op: “Dankzij onze zeer grondige voorbereiding is er geen seconde zorg geweest over de beschikbaarheid van de website, de content en de app. Uiteraard hebben we de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo hebben we een klein maar slagvaardig team van materiedeskundige security-experts samengesteld dat continu in touw was. Opdracht was om tijdens de conferentie hacking en DDoS-aanvallen vroegtijdig op te sporen en direct de kop in te drukken. We hadden strakke dienstroosters opgesteld, zodat we bij een dreigende escalering snel zouden kunnen opschalen. Maar dat is gelukkig allemaal niet nodig geweest.”

  Digitale wasstraat
  ASP4all heeft voor de digitale beveiliging van de GCCS de succesvolle ‘digitale wasstraat’ ingezet, een oplossing die alle interne en externe verkeersstromen filtert en ongewenste content elimineert. In tegenstelling tot traditionele firewalls vindt scheiding en inspectie van het netwerkverkeer in de ‘wasstraat’ tot op het niveau van de applicatie plaats.

  Track record
  De Global Conference on Cyberspace verliep vlekkeloos mede dankzij de tomeloze inzet van de medewerkers van ASP4all Bitbrains. Van der Meer: “We hebben nu meerdere keren bewezen dat we grootscheepse overheidscampagnes en internationale congressen met grote aantallen bezoekers professioneel en on demand kunnen hosten door een veilige webomgeving te creëren. Dat is een mooi track record waarop we voort kunnen borduren. Ondanks de opgebouwde routines blijven we alert en leveren we telkens weer maatwerk.”

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent