• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • EYE innoveert digitale infrastructuur dankzij bijdrage Solvinity

  08.10.15 | Door: Yellow Communications

  EYE, het filmmuseum in Amsterdam, heeft een forse steun in de rug gekregen. IT-dienstverlener Solvinity stelt € 50.000,- aan advies en middelen ter beschikking om het cultureel erfgoed op celluloid digitaal voor de toekomst te bewaren en beschikbaar te maken voor het grote publiek.

  Frank van den Belt, CEO Solvinity: “EYE beschikt over een grote hoeveelheid fantastisch filmmateriaal van onschatbare historische waarde, maar het grootste deel daarvan ligt nu in een bunker waar het publiek niet bij kan. Bovendien is veel filmmateriaal nog niet gedigitaliseerd en kan het nog niet ontsloten worden voor een breed publiek.”

  Sandra den Hamer, directeur EYE Filmmuseum: “Deze gift van Solvinity is van enorme toegevoegde waarde voor EYE, en haar doelstelling het filmisch erfgoed van Nederland te behouden en toegankelijk te maken. Wij kijken ernaar uit om de komende periode samen met Solvinity onze digitale infrastructuur onder de loep te nemen en te verbeteren.”

  Solvinity is de nieuwe naam van de gefuseerde IT-bedrijven ASP4all en Bitbrains. Het bedrijf besloot de aankondiging van de nieuwe naam op 30 september jl. aan te grijpen om EYE een helpende hand te bieden. Van den Belt: “Met klanten in alle geledingen van de digitale kenniseconomie, van overheid tot zakelijke dienstverlening en van nieuwsvoorziening tot banken en verzekeraars, heeft Solvinity zijn wortels diep in de Nederlandse samenleving. Met deze gift leveren wij graag een bijdrage aan het behoud van het Nederlands erfgoed, niet alleen voor nu, maar ook voor de verre toekomst.”

  Ook Kajsa Ollongren, wethouder Economie, Kunst & Cultuur Amsterdam, is buitengewoon blij met de steun die het filmmuseum nu ontvangt: “EYE heeft een grote collectie films en bewegend beeld en we willen dat graag voor zoveel mogelijk mensen ontsluiten. Deze publiek-private samenwerking tussen EYE en Solvinity gaat dat mogelijk maken. Ik feliciteer EYE daarmee, ik feliciteer Solvinity daarmee en ik feliciteer heel Nederland daarmee.”

trefwoorden

solvinity |eye |

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent