• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • Citrix versnelt en vergemakkelijkt de overstap naar Windows 10

  23.07.15 | Door: Yellow Communications

  Partners kunnen met Citrix-producten direct toegang bieden tot core Apps op Windows 10, appmigratie versnellen en kosten en tijd besparen

  Citrix lanceert een aantal producten en hulpmiddelen om Microsoft-klanten te helpen bij de overstap naar Windows 10 en zo de migratie naar het nieuwe besturingssysteem te vereenvoudigen. Wie voor het eerst op het werk aan de slag gaat met Windows 10 laptops en tablets, moet toegang krijgen tot de core Windows business-applicaties. Met de Citrix software en migratietools voor app- en desktopvirtualisatie kunnen partners en IT-organisaties ervoor zorgen dat nieuwe Windows 10 pc’s en tablets direct toegang hebben tot die core business-applicaties, dat de uitrol van Windows 10 desktops eenvoudig is en dat het migratieproces voor business-apps soepel verloopt. De upgrade van een besturingssysteem zoals nu bij Windows 10 is bovendien een ideale aanleiding om te kiezen voor app- en desktopvirtualisatie voor verbetering van beheer, beveiliging en prestaties van Windows apps en desktop op de lange termijn.

  Software en hulpmiddelen die de migratie vereenvoudigen
  Migratie van de belangrijkste besturingssystemen stelt grote bedrijven voor een aantal cruciale uitdagingen. Prioriteit één is ervoor te zorgen dat de huidige bedrijfskritische applicaties en data ondersteund worden door het nieuwe besturingssysteem en beschikbaar blijven. Vervolgens is het belangrijk dat applicaties overgezet worden naar het nieuwe besturingssysteem. Zonder de juiste ondersteuning en protocollen kan dat een kostbaar en tijdrovend proces zijn. IT-organisaties moeten er ook voor zorgen dat Windows 10 op een grote verscheidenheid aan hardware op verschillende vestigingen geïnstalleerd wordt zonder de bedrijfsprocessen te verstoren. Citrix biedt de software, hulpmiddelen en processen om al die migratie-uitdagingen met vertrouwen aan te gaan.

  Met XenApp in combinatie met de recent gelanceerde Citrix Receiver for Windows 10 is het mogelijk om bestaande cruciale business-applicaties beschikbaar te maken voor werknemers die nieuwe Windows 10 computers en tablet gebruiken. De combinatie staat garant voor een naadloze overstap waardoor medewerkers gewoon kunnen doorwerken tijdens de migratie. Bovendien kunnen IT-organisaties de zakelijke mobiliteit versterken door het leveren van alle Windows-apps met XenApp waardoor er op elke desktop en mobiel apparaat gewerkt kan worden.

  Citrix AppDNA kan de IT-afdeling helpen bestaande Windows-apps naar Windows 10 te migreren. Deze oplossing helpt om het proces van analyseren en eventuele conflicten op te lossen te automatiseren en reduceert de kosten en complicaties van applicatie-upgrades, -migraties en –updates met wel 90 procent. AppDNA integreert met Microsoft App-V en System Center Configuration Manager waardoor inpakken en uitrollen na validatie eenvoudiger wordt. Citrix levert de AppDNA applicatiemigratiesoftware kosteloos aan Citrix Solution Advisors (CSA’s).

  Binnenkort levert Citrix bovendien Windows 10 virtual desktop support voor extra ondersteuning bij de uitrol van Windows 10. Daarmee is het voor de IT-afdeling nog eenvoudiger om het nieuwe besturingssysteem op een grote verscheidenheid aan nieuwe en bestaande apparaten te installeren waardoor IT-governance verbetert en managementkosten en complexiteit afnemen. Als de virtuele desktops eenmaal aangehaakt zijn, is het totale proces voor het regelen van updates, upgrades, softwareonderhoud en migratie vele malen simpeler.

  Ten slotte biedt XenMobile directe support voor apparaten die op de meest recente versie van Windows 10 draaien. Deze update helpt XenMobile-klanten om hun nieuwste Windows-apparaten, -apps en -data te blijven beheren en beveiligen.

  Ondersteuning voor de cloudstrategie van enterprises
  Voor veel organisaties is de Windows-migratie ook een goede aanleiding om stappen te zetten in hun cloudstrategie door bijvoorbeeld desktop- en devicemanagement te outsourcen naar serviceproviders of door hun eigen  apps en desktops over te brengen naar een cloudinfrastructuur. Voor de snel groeiende groep bedrijven die af willen van desktopmanagement, staan meer dan 2.700 Citrix Service Provider-partners klaar om kant-en-klare applicaties, desktops en complete mobiele workspaces te leveren op abonnementsbasis – de meeste daarvan gebouwd in de Microsoft Azure-cloud. De organisaties die onder begeleiding van Citrix Solution Advisors zelf de cloudbased Windows-apps en –desktops willen beheren, kunnen gebruik maken van de referentiearchitectuur van Citrix om zowel XenApp en XenDesktop als Citrix NetScaler op Azure in te zetten.

  Een aantal bedrijven heeft zijn cloudstrategie gebaseerd op de adoptie van SaaS-oplossingen, zoals Office 365. Citrix integreert met die oplossingen en voegt daar waarde aan toe door veilige app- en datadistributie. Citrix lanceert ook ShareFile Office 365 Connectors, die zorgen voor veilige mobiele toegang en die het bewerken mogelijk maken van documenten die opgeslagen zijn in SharePoint Online en OneDrive for Business. Dat biedt bedrijven die gebruik maken van Office 365 meer flexibiliteit. Voor eindgebruikers die Microsoft Skype for Business en Microsoft Lync als primaire voiceverbinding gebruiken, hebben XenApp en XenDesktop recent een featurepakket uitgebracht voor Lync en Skype die het volledige aanbod in telefonie en unified communications ondersteunen, onder meer dat van Office 365.

trefwoorden

windows 10 |citrix |

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent