• partner

 • partner

 • partner

Blog

 • Certis optimaliseert inzicht met Microsoft SQL Server BI-platform

  05.09.16 | Door: QNH Consulting

  QNH verantwoordelijk voor implementatie en projectbegeleiding

  Certis heeft IT-dienstverlener en -kennispartner QNH in de arm genomen voor het implementeren van het Microsoft SQL Server BI-platform en Power BI. Certis is een Europese specialist in gewasbescherming in de land- en tuinbouw. Met de inzet van het BI-platform kan Certis haar interne bedrijfsprocessen beter en effectiever inrichten en kosten besparen. Daarnaast voorziet het BI-platform in de groeiende informatiebehoefte vanuit medewerkers, door snel en eenvoudig inzicht te geven in bedrijfsdata.

  Groei en innovatie
  Certis is een innovatief en snelgroeiend bedrijf en ontwikkelt continu nieuwe producten. Om deze groei en ontwikkelingen op een juiste manier vorm te geven zocht Certis een nieuwe BI-oplossing waarmee beter op data gestuurd en gerapporteerd kon worden. Daarnaast was er de wens om data uit verschillende systemen samen te brengen in één geïntegreerde database, zodat iedereen in Europa over dezelfde managementinformatie beschikt en meer inzicht krijgt in de data.

  Klaar voor de toekomst
  Naast het Microsoft SQL Server BI-platform en Power BI, bouwt QNH ook het datawarehouse. In de eerste fase worden salesrapportages en een selfservice-omgeving geïmplementeerd, gebaseerd op het ERP-systeem van Certis. De volgende stap is het ontsluiten van diverse andere bronsystemen, waaronder de CRM- en Sales & Operations Planning-applicaties, gevolgd door het innovatiemanagementsysteem van Certis. In de toekomst zal Certis het BI-platform ook gaan gebruiken voor voorspellende analyses. De mogelijke inzet van Internet of Things opent in de land- en tuinbouw een scala aan mogelijkheden.

  Timo Voskuilen, CFO bij Certis: “We zochten een strategische partner die ons de juiste vragen stelt en helpt bij de implementatie en inrichting van Microsoft SQL Server en het BI-platform. Deze partner hebben we gevonden in QNH. Met hun kritische vragen over onze processen en doelstellingen zetten ze ons op scherp en helpen zij ons met het nemen van de juiste stappen.”

  Ernst-Jan van Hattum, commercieel manager Business Analytics bij QNH: “Het is mooi om te zien dat dit innovatieve Nederlandse bedrijf in Europa zoveel succes heeft. Bij steeds meer organisaties zie je dat data een van de bouwstenen voor groei is. Dat is ook hier het geval. Wij zijn trots dat we Certis op dit gebied mogen ondersteunen bij hun verdere ontwikkeling!” 

  ____

  Over QNH Consulting
  QNH helpt organisaties met het bijsturen en verbeteren van hun bedrijfsvoering door de inzet van slimme IT-oplossingen. Hierdoor kunnen organisaties via IT innoveren en beter presteren. De dienstverlening van QNH richt zich op het optimaliseren van de informatievoorziening, onderliggende IT-architecturen, applicaties en mobiele toepassingen. Het bedrijf verbindt nieuwe technologieën met bestaande en is daarbij verantwoordelijk voor advies, ontwikkeling, implementatie en beheer. QNH is in staat een totale projectaanpak te realiseren en verbindt daarbij mensen, processen en IT. Er werken 450 mensen vanuit Nederlandse vestigingen in Amsterdam, Maastricht, Groningen en Eindhoven, en in België vanuit de vestiging in Hasselt. Meer informatie over QNH is te vinden op www.qnh.eu of volg QNH op Twitter via @qnh_nl.

  Over Certis
  Certis is een specialist in gewasbescherming in de land- en tuinbouw. Het bedrijf heeft vestigingen in Frankrijk, Nederland, België, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en is verbonden aan Certis USA en Spiess-Urania. Meer informatie over Certis is te vinden op www.certiseurope.com.

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent