• partner

  • partner

  • partner

partnerprofiel

BaaS

Website:BaaS

over BaaS

Het nieuwe BAAS-platform verenigt de werelden van techniek, economie en maatschappij in een cross- functionele benadering. Het idee van een community staat daarbij voorop: onder gelijken ervaringen en inzichten uitwisselen over de rol en mogelijkheden van organisaties in het digitaliserende speelveld. Een dergelijk overleg is voor de hedendaagse bestuurder van onschatbare waarde. BAAS Magazine speelt een belangrijke rol binnen het platform. Behalve een weergave van hetgeen er zoal binnen de community gebeurt, brengt het volop nieuws, inzichten en achtergronden.

DIGITALE VERSTORING

Veel raden van bestuur zien de digitalisering van markten en maatschappij met lede ogen aan. Waar men gewend was de zaken top-down aan te sturen, hebben ze nu te maken met ontwikkelingen die van onderaf komen: consumenten, start-ups, individuen met revolutionaire ideeën of meningen vormen een bedreiging van de aloude modellen en structuren. Zakendoen transformeert van een ‘push’ vanuit grote corporates naar een ‘pull’ vanuit de eindgebruiker. Nieuwe ‘on-demand’ deliverymodellen zijn hiervan een voorbeeld. Alles wordt leverbaar ‘as a service’, van computerkracht tot verlichting en persoonlijke mobiliteit.

KANSEN EN MOGELIJKHEDEN

Je kunt ondertussen geen digitalisering verzinnen, of deze vindt al ergens ter wereld plaats. Toch wordt lang niet elk nieuw initiatief direct een succes. Met name start-ups ontbreekt het immers vaak aan broodnodige schaal, middelen en industriekennis. Dat schept kansen voor de grotere organisaties. IT speelt hierbij een hoofdrol. Immers: alleen op basis van een optimale informatievoorziening kan een hechte klantrelatie worden opgebouwd, kunnen processen worden geoptimaliseerd en worden nieuwe business- en operationele modellen mogelijk.

portfolio

Wilt u zich op deze plek optimaal profileren onder de doelgroep van Nederlandse IT-beslissers? Neem dan contact op met Jeffrey Ploeg.

Meest gelezen op IT Executive