• partner

 • partner

 • partner

Congres

 • Internetspecialist Dyn spreekt op conferentie van Nationaal Cyber Security Centrum

  07.04.15 | agenda | Door: Yellow Communications

  Op 13 en 14 april aanstaande vindt in het World Forum in Den Haag de jaarlijkse internationale One Conference van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC-NL) plaats. De onafhankelijkheid van het internet staat op het spel. Daarom moeten overheden, bedrijven, ngo’s, de technische gemeenschap en wetenschappelijke organisaties de krachten bundelen om een vrij, veilig, open en onafhankelijk internet te garanderen voor iedereen. Nu steeds meer mensen massaal en wereldwijd 24 uur per dag online zijn, vervult het internet een dominante en vitale functie in onze maatschappij.

  Naast handel, mensenrechten en vrede en veiligheid moet internetveiligheid een speerpunt worden van het buitenlandse beleid van Nederland, zegt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in een recent rapport. De urgentie om de centrale protocollen en infrastructuren van het internet als ‘mondiaal goed’ te beschermen en het collectieve belang van internetveiligheid te borgen is in de ogen van de WRR hoog.

  Op de derde editie van de NCSC One Conference gaan sprekers in op de vraag hoe een veilige, open en stabiele informatiesamenleving kan worden bereikt. Een van de sprekers is Doug Madory, Director of Internet Analysis voor Dyn Research en door de Washington Post gekenmerkt als ‘The Man who can see the Internet’. Hij kan onze globale internetinfrastructuur analyseren, uitleg geven over bestaande internetprotocollen en hoe die het best kunnen worden beschermd. Madory belicht belangrijke internationale ontwikkelingen en spreekt over de precieze werking, indeling, diepere lagen en ‘routes’ van het internet. Als expert wordt hij geregeld geciteerd als staten het internet blokkeren, als landen het slachtoffer worden van cyberaanvallen, of als er storingen of haperingen van het internet plaatsvinden waar ook ter wereld.

  Amsterdam als internetknooppunt
  Niet alleen vanuit het oogpunt van nationale veiligheid, maar ook vanuit economisch perspectief is het internet van levensbelang. Het internet levert grote kansen op voor economische groei, ontwikkeling en innovatie. Door de sterke digitale infrastructuursector in Nederland, dat met de AMS-IX een internetknooppunt heeft van wereldformaat, is ons land niet alleen een aantrekkelijke vestigingsplaats voor digitale diensten. Ook kan Nederland hierdoor het voortouw nemen bij het op de kaart zetten van internetveiligheid en het belang van het internet in algemene, maatschappelijke en economische zin.

  Paul Heywood, Managing Director EMEA van Dyn, is ook aanwezig op de conferentie en kan vertellen over het belang van het internet als een als neutrale zone. Dyn afficheert zich als het ‘Zwitserland van het internet’ en is van mening dat bemoeienis omwille van eigen nationale belangen niet geoorloofd is. Heywood pleit voor bescherming van de publieke functie van het internet en voor een duidelijk onderscheid tussen internetveiligheid, de veiligheid van het netwerk en nationale veiligheid in relatie tot internet. Hij geeft als deskundige commentaar op ontwikkelingen in de e-commerce sector en op de voorwaarden om succesvol internationaal zaken te doen.

  Programma en aanmelden
  Het programma van de conferentie op maandag 13 april treft u hier aan. De kennissessie van Doug Madory vindt op 13 april plaats van 11.30-12.20 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden door te bellen of mailen naar Jennifer Schouten: telefoonnummer 023 555 34 24 of een e-mail te sturen naar jennifer@yellow-communications.com. Mocht u interesse hebben in een 1:1 interview met Doug Madory of Paul Heywood op maandag 13 of dinsdag 14 april, dan kunt u dit ook aangeven via bovenstaande contactgegevens. 

gegevens

 • Datum en tijdstip: 13.04.15 11:30
  Locatie: World Forum Den Haag
  Kosten: N.v.t.
  Onderwerp: ICT
  Doelgroep:
  Website:

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent