• partner

  • partner

  • partner

Whitepaper

inhoudsopgave

Bedrijven voor IT-dienstverlening hebben lange tijd moeite gehad om zich van de concurrentie te onderscheiden. Maar nu digitale transformatie hoog op de bedrijfsagenda staat, treden adviseurs meer op de voorgrond, wat kansen biedt voor hun klanten.    

Eerder dit jaar heeft Deltek meerdere adviesbureaus en organisaties uit de sector geïnterviewd voor een uitgebreide analyse van de markt. Hieronder vindt u een aantal belangrijke bevindingen over de invloed van de digitale transformatie op de sector.

Hogere werkbelasting
IT-adviesbureaus en -leidinggevenden hebben het drukker dan ooit, omdat veel bedrijven digitale strategieën binnen bedrijfsplannen willen invoeren. Managementteams geven de prioriteit aan digitaal en dat heeft een directe impact op de werkbelasting van leidinggevenden in IT. Bovendien beweegt alles in het digitale tijdperk veel sneller dan voorheen. Veel bedrijven gebruiken agressieve methoden om hun producten en diensten op de markt te brengen, waardoor IT-adviesbureaus en ondersteunende IT-functies onder druk komen te staan omdat ze snel en doeltreffend moeten reageren.

Meer freelancers
Daarnaast zien IT-adviesbedrijven dat veel ondernemingen de IT weer zelf doen, met op de cloud gebaseerde technologie en freelancers. De adviserende markt bestaat voor 85 procent uit freelancers, dus dat is heel logisch. Toch zijn er nog altijd specialisten nodig om de digitale transformatie soepel te laten verlopen; daarvoor hebben deze bedrijven IT-adviesbureaus nodig en dus kunnen deze bureaus hun meerwaarde laten zien.

Samenwerkingsverbanden binnen de sector
De doorlooptijden worden steeds korter en de tijd lijkt alleen maar sneller te gaan. Daarom is het voor IT-adviesbureaus essentieel dat ze zich snel kunnen aanpassen en hun diensten direct kunnen afstemmen op de vereisten van de klant. De beste manier om dat te doen is door met andere bureaus samen te werken, zodat ze hun serviceaanbod kunnen uitbreiden en optimaliseren.

Het is logisch dat er steeds meer samenwerkingsverbanden ontstaan, omdat een IT-adviesbureau nu eenmaal niet alles kan bieden. Volgens het CIO-onderzoek van IBM "kunnen ondernemingen tegenwoordig alleen succesvol zijn als ze niet alleen over sterke interne IT-capaciteiten beschikken, maar ook goed kunnen samenwerken met andere entiteiten". Hier zien we kansen voor IT-adviesbureaus - zolang ze de juiste vaardigheden kunnen bieden.

Kijkend naar de toekomst, verwachten we dat de vraag naar services rond digitale transformatie blijft aanhouden. IT-adviesbureaus en interne teams moeten nu nauwer samenwerken dan ooit tevoren, zodat ze de verschillende vaardigheden optimaal kunnen benutten en klanten de beste resultaten kunnen bieden. Daarom verwachten we dat de IT-sector zich continu blijft vernieuwen en herdefiniëren, en daar kunnen CIO's, CDO's en hun organisaties van profiteren.

Wanneer u meer wilt weten over deze zaken en wat adviesbureaus voor uw organisatie kunnen betekenen in 2017, download dan de 2017 Deltek IT Consulting Industry Snapshot (Engels).

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent