• partner

  • partner

  • partner

Casestudy

inhoudsopgave

E.ON gebruikt T-Systems Dynamic Workplace om snel en flexibel virtuele desktops beschikbaar te stellen aan velen externe medewerkers. Bij de energiegigant kunnen de projecten en tijdelijke activiteiten in aantallen sterk fluctueren gedurende het jaar en soms zijn er tijdens piekmomenten wel 1000 extra medewerkers bij E.ON aan het werk. Het plannen, beheren en beschikbaar stellen van werkplekken voor dit extra personeel was voorheen dan ook geen eenvoudige opgave. Te meer omdat het personeel ook nog eens verdeeld is over diverse locaties.

 

Dynamic Workplace bracht uitkomst. Deze moderne cloud-gebaseerde werkplekomgeving werkt op elk apparaat met een browser via een beveiligde verbinding. Daarnaast is het toevoegen van gebruikers binnen een paar uur eenvoudig geregeld. Het maakt niet uit of het nu een laptop, smartphone of tablet betreft. E.ON kan zijn medewerkers nu sneller productief inzetten. Door de uitgebreide automatisering van de dienst zijn de beheerkosten bovendien lager en flexibel aan te passen aan de benodigde capaciteit. De data en de applicaties zijn gecentraliseerd in een private cloud, wat meer grip geeft op de beveiliging en de beschikbaarheid ervan.

 

De Dynamic Workplace oplossing biedt efficiënte gebruikersondersteuning met de IT-self-service en maakt het mogelijk voor personeel op wisselende apparaten gedurende de dag te werken. Jürgen-Stefan Wichmann, Senior Product Portfolio Manager bij E.ON, is enthousiast over de oplossing. "Gebruikers hebben altijd en overal toegang, vanaf elk mogelijk apparaat tot data en applicaties die zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Het is bovendien een prettige wetenschap en geruststelling dat we kunnen vertrouwen op een robuuste beveiliging van onze applicaties en gegevens. Natuurlijk is virtualisatie slechts één stap op weg naar een mobiele en veilige werkplek. Het mooie is dat we met Dynamic Workplace direct een antwoord hebben op de verschillende vereisten binnen ons bedrijf. We kunnen nu veel eenvoudiger voldoen aan de concrete en actuele behoefte van de business en veranderingen snel ondervangen."

Lees de hele casestudy

Meest gelezen op IT Executive

Meest bekeken partnercontent